Najbolje Ograde Za Terase

Uloga ograde za terasu je prvenstveno bezbednosna tj. služi da spreči pad sa terase. Pored osnovne funkcije ograda za terasu može u potpunosti da ulepša objekat a isto tako i da ga pogrešnim odabirom naruži, što znači da je estetski momenat u ovom slučaju veoma važan.

Da li vam se dogodilo da zastanete ispred nekog objekta ili kuće jer ste primetili jako lepu terasu i ogradu koja je dodatno krasi? Da li Vam se nekada nije dopala neka terasa pa ste zamišljali kako bi je neka određena vrsta ograde ulepšala?

Ukoliko imate u planu uređivanje balkona ili terase dobro razmislite pre nego što donesete konačnu odluku kako Vam se ne bi dogodilo da Vam se nakon završenih radova nešto ne dopadne.

Vrste Ograda Za Terase

Ograda za terasu ne treba da bude samo lepa ili da odaberete skup i kvalitetan materijal već treba savršeno da se uklopi u stil samog objekta ili kuće. Pored različitih materijala koji se koriste za izradu ograda postoje i različiti načini održavanja na šta takođe treba obratiti pažnju. 

Terasne ograde mogu biti izrađene od

  • Drveta
  • Aluminijuma
  • Metalne konstrukcije (čelične ili gvozdene)
  • Betona
  • PVC materijala 
  • Stakla

Prednosti i Mane Drvenih Ograda

Sa drvenom ogradom dobijate topao prirodan izgled terase koji je klasičan i lako uklopljiv u gotove sve stilove objekta. Cena drvenih ograda je relativno pristupačna u poređenju sa drugim materijalima koji zahtevaju određeno vreme za proces izrade kao i ugradnje.

Jedna od nedostataka ovog materijala odnosi se prvenstveno na održavanje jer je reč o materijalu koji iziskuje zaštitno farbanje, redovno lakiranje i sl. U suprotnom drvo će vrlo brzo istruliti a Vaša ograda će izgubiti i estetsku i zaštitnu ulogu. 

Prednosti i Mane Aluminijumskih Ograda

Ova vrsta ograde je popularna zbog svog jednostavnog održavanja i otporna je na spoljašnje uticaje vetra kiše i vremenskih nepogoda. Terasa sa aluminijumskom ogradom izgleda veoma moderno, lagana je i otporna na visoke temperature i nakon postavljanja ne zahteva dodatno premazivanje i zaštitu. Što se tiče cene ovog materijala u poređenju sa drugim ona može biti znatno veća što zavisi od proizvođača kao i veličine ograde koja je potrebna. 

Nedostaci aluminijumske ograde su nedovoljna stabilnost ukoliko stubovi imaju veći razmak, određeni nepovoljni uticaju mogu dovesti do deformisanja same ograde kao i neprijatna hladnoća aluminijuma na dodir naročito u zimskom periodu.

Prednosti i Mane Metalnih Ograda

Metalne  uglavnom čelične ograde krasi njihova izuzetna čvrstina što ih čini izdržljivim i dugotrajnim. Cena ovog materijala je povoljna u zavisnosti od potrebne dužine i postavljanje je jednostavno tako da ukoliko imate iskustva u sličnim radovima možete je i sami postaviti i nije potrebno da angažujete majstore. 

Kao mana ovog materijala može se navesti pojava rđe ukoliko održavanje nije redovno koje iziskuje zaštitne premaze koji ga štite od nepovoljnih spoljašnjih uticaja.

Prednosti i Mane Ograda Od Kovanog Gvožđa

Kovano gvožđe pruža luksuzan i raskošan izgled samoj ogradi a zatim i objektu na kojem se nalazi. Za izradu ove vrste ograde potrebna je preciznost i izražene veštine što automatski povećava cenu u poređenju sa drugim vrstama i materijalima.

Ograda Od Kovanog Gvožđa

Prednosti kovanog gvožđa je što se od ovog materijala mogu dobiti razni oblici i detalji što ga čini lako uklopivim svakom ukusu i stilu. Sigurnost ovakvih ograda je na visokom nivou a kao mana može se navesti nešto viša cena.

Prednosti i Mane Ograda od PVC-a

Zastupljenost PVC ograda i njihova velika potražnja na tržištu je zbog toga što su lake, izdržljive i jednostavno se održavaju. Korozija, vlaga i rđa ne mogu zahvatiti ovu vrstu materijala što svakako spada u prednosti dok su mane to što PVC ograde nisu otporne na visoke temperature, mehanička oštećenja a jaki sunčevi zraci čine da ograda vremenom gubi boju i estetski smisao.

PVC ograde se jednostavno čiste i ne zahtevaju posebnu negu kako bi izgledale uredno i čisto. Različite boje i stilovi omogućuju Vam uklapanje uz svaki tip objekta.

Prednosti i Mane Staklenih Ograda

Staklo čini terasu elegantnom i modernom i svojim izgledom mami svakog prolaznika. Staklene terase sa veličanstvenim pogledom su pravi dragulj svake kuće ili stana. Za izradu ograde od stakla koristi se visokokvalitetno izdržljivo staklo koje ima sigurnosnu ulogu. Retki su slučajevi da se dogodi lomljenje ovakve ograde što se svakako može smatrati najvećim nedostatkom pored cene koja može biti veća i smatrati se manom ove vrste ograde.

Prednosti i Mane Betonskih Ograda 

Betonsku ogradu ćete sve manje videti naročito ukoliko se na objektu nalaze površinski male terase. Beton kao materijal sam po sebi čini terasu glomaznijom nego što ona zaista jeste pa s toga izbor može biti neki drugi materijal. S duge strane reč je o najdugotrajnijem i najizdržljivijem materijalu od kojih se može izraditi ograda za terasu kao i mogućnost da se dodatno dekoriše, oboji kao i dodaju razne figure i ostali elementi. 

Održavanje betonskih ograda je jednostavno i lako jer ne zahteva posebnu zaštitu i popravke kao neki drugi materijali. 

Ukrasne Ograde za Terasu

Vrstu ograde kao i materijal od kojeg je izrađena treba birati u zavisnosti od toga da li Vam ograda na terasi služi za sigurnost, privatnost ili samo kao ukras. Savetujemo da izgled Vaše terase kao i ograde uskladite sa stilom i materijalima koji su zastupljeni na samoj kući i ostalim elementima u dvorištu. Na taj način postiže se skladan estetski izgled celog imanja. 

Za sve ljubitelje prirode i zelene boje čije je dvorište bogato drvećem, biljkama i drugim rastinjem preporučujemo postavljanje veštačke žive ograde na terasu.  Vaša terasa će biti prava zelena oaza koja će zasigurno mamiti poglede prolaznika jer je ova vrsta ograde veoma atraktivna i neobična i osvojila je srca mnogih iako je zastupljena ne tako dugo na našem tržištu. 

Veštačka živa ograda

Veštačka živa ograda je postala totalni hit na tržištu jer je reč o potpuno novom proizvodu koji izgledom podseća na travu a veoma je praktičan i dugotrajan naročito jer ne zahteva posebnu negu i održavanje a pritom Vam obezbeđuje apsolutnu privatnost.

BESPLATNA DOSTAVA NA CELOJ TERITORIJI SRBIJE

AKCIJSKA CENA DO ISTEKA ZALIHA!

 

Veštačka Živa Ograda Cenovnik

Cena Rolne Dužine 5 Metara

Visina/Dužina:1m x 5m(989 RSD/m2)4,945 RSD
Visina/Dužina:1,2m x 5m(989 RSD/m2)5,934 RSD
Visina/Dužina:1,5m x 5m(989 RSD/m2)7,417 RSD
Visina/Dužina:1,7m x 5m(989 RSD/m2)8,406 RSD
Visina/Dužina:2m x 5m(989 RSD/m2)9,890 RSD

Cena Rolne Dužine 10 Metara

Visina/Dužina:1m x 10m(989 RSD/m2)9,890 RSD
Visina/Dužina:1,2m x 10m(989 RSD/m2)11,868 RSD
Visina/Dužina:1,5m x 10m(989 RSD/m2)14,835 RSD
Visina/Dužina:1,7m x 10m(989 RSD/m2)16,813 RSD
Visina/Dužina:2m x 10m(989 RSD/m2)19,780 RSD

Jednostavno postavljanje i izuzetno povoljna cena veštačke žive ograde čine da je potražnja sve veća i da je možete videti kako na terasama mnogih kuća i zgrada tako i drugih privatnih i javnih objekata i površina. Pored povoljne cene, jednostavnog postavljanja, efikasnosti i toga da ne zahteva posebno održavanje i negu prednosti veštačke žive ograde je i ta što se može uklopiti u svaki stil.

Najlepše Ograde Za Terasu

Terasa ima poseban značaj za svaki dom. Bez obzira da li je reč o manjoj ili većoj terasi od nje se vrlo lako i jednostavno može napraviti najdragoceniji kutak u domu. Vaš boravak na terasi će se pretvoriti u pravo uživanje, gde ćete moći da se osamite, na miru ispijate svoju prvu jutarnju kafu ili čitate knjigu, družite se sa ukućanima i Vama dragim gostima i upijati svaki zrak sunca, posmatrati nebo i zvezde.

Za uređenje bilo koje veličine terase nije potrebno mnogo. Vrlo često uz minimalna ulaganja i nekoliko bitnih detalja ona može dobiti potpuno drugi oblik i namenu i biće Vam od neprocenjive vrednosti. 

Za početak je dovoljno samo malo kreativnosti i mašte kao i odabir željenog stila. Kada je odluka doneta sve će biti lakše. 

Ne dozvolite da terasa bude prašnjava ostava ili  jedino slobodno mesto na kojem ćete sušiti veš, skladištiti stare predmete koje između ostalog i ne koristite ili garderobu i obuću koju ne nosite. Uklonite sve što je nepotrebno i uredite ovaj prostor po svom ukusu. 

Pod može biti obložen keramičkim ili granitnim pločicama kako biste olakšali održavanje, zidove ukoliko su trošni i neuredni osvežite i obojite, detalji poput jastuka, ukrasnih saksija i mirisnog cveća su apsolutno prava stvar za Vaš novi omiljeni kutak. 

Ukoliko volite zelenilo a želite da se ogradite i imate privatnost na svojoj terasi rešenje je veštačka živa ograda. Ova vrsta ograde se izdvaja prvenstveno po tome što će Vas potpuno zaštititi od okoline a zatim i po svojoj povoljnoj ceni. Vrlo lako se može montirati na bilo koju postojeću ogradu na Vašoj terasi i od nje načiniti idealnu zelenu oazu. Veštačka živa ograda imitacija trave može se apsolutno svrstati među najlepše ograde za terase.

Najbolje Ograde Za Terasu

Da biste terasu uredili na pravi i kvalitetan način obratite pažnju na veličinu prostora. Na manjim terasama trudite se da iskoristite svaki njen deo ali i da ne preterate sa detaljima.

Najbolja ograda za terasu treba biti i od najboljeg materijala kako bi bila dugotrajna i korisna. Čvrste konstrukcije sa adekvatnom zaštitom jedan su od najboljih rešenja. Ovakav tip ograde uvek možete menjati tako što ćete joj dodavati ukrasne elemente kako biste je načinili još lepšom.

Jedan od rešenja da već postojeću metalnu ili čeličnu konstrukciju ograde ulepšate jeste upravo veštačka živa ograda. Postojeća ograda je odličan oslonac za zelenu ogradu jer se postavlja brzo i jednostavno. Potrebna Vam je tanka žica za vezivanje kojom ćete veštačku živu ogradu vezati na što više mesta za postojeću. Razne ukrasne saksije sa cvećem kao i rasvetu možete dodati na zelenu ogradu sa veštačkom travom što će upotpuniti ukrašavanje Vaše terase.

Ograde Za Terase

Ograda za terasu pored svoje osnovne namene ima veliki uticaj na izgled kompletnog objekta. Bilo da je reč o poslovnom ili privatnom objektu terasa je njegov sastavni deo i ne može ostati neprimećena. Veoma je važno da ograda bude odgovarajuće visine, i da se na njoj osećate sigurno i bezbedno. Kvalitetan materijal će Vam pružiti dugotrajnost a detalji kojima ćete ukrasiti izuzetan estetski momenat. Besprekorno uređena i čista terasa će mamiti poglede svakog prolaznika. 

Kada već govorimo o posmatranju terasa i ograda iz ugla prolaznika ukoliko Vam je neophodna izolacija i privatnost to Vam u potpunosti može pružiti veštačka živa ograda. 

Terasa ili balkon u svakom domu predstavlja njegovu oazu a adekvatna ograda joj je savršen saveznik da upotpuni sigurno i bezbrižno uživanje. Idealna ograda za terasu ili balkon može biti od gvožđa ili nekog drugog materijala koji će pružiti potpunu bezbednost. Ovakvu vrstu konstrukcije možete jednostavno obložiti veštačkom živom ogradom i dobiti podjednako koristan i estetski momenat. 

Uređenju terasa treba pristupiti sa konkretnim idejama i planovima. Da biste sve uklopili i dobili koristan prostor za odmor i uživanje odaberite odgovarajući nameštaj, detalje, rasvetu i cveće. 

Ograda Za Dvorište

Na tržištu se mogu naći različite vrste ograda. Postoji više faktora koji će odrediti za koju vrstu da se odlučite. Svaka ograda ima svoje prednosti i mane, zato je važno da napravite pravi izbor. Jedan od glavnih faktora je u većini slučajeva cena, što može suziti ali ne i u potpunosti ograničiti izbor. I pored ograničenog budžeta može se odabrati ograda koja će zadovoljiti Vaše potrebe i biti Vam korisna i dugotrajna. Uvek treba prednost davati dugotrajnim materijalima sa kojima nećete imati dodatne troškove koji se odnose na održavanje, popravku ili zamenu.

Ako govorimo o ogradama koje ne iziskuju negu i dodatne troškove to je zasigurno veštačka živa ograda koja je izrađena od PVC materijala i otporna na sve vremenske uslove. Uklapa se u svaki ambijent i prostor i čini da se osećate prijatno kao da ste u prirodi.

Ograda je ipak važan okvir svakog objekta i ne služi samo za dekoraciju. Ona postavlja granice Vašeg poseda, pruža Vam sigurnost, zaštitu i privatnost. 

Neprovidne Ograde Za Dvorište

Funkcionalna ograda može biti potpuno individualna i diskutabilna kategorija. Da li želite da ograda zadovoljava isključivo Vaše estetske kriterijume, da li se određena ograda stilski uklapa sa izgledom i dizajnom Vaše kuće, da li želite da se objekat u potpunosti zaštiti od pogleda sa ulice itd. Ovo su samo neka od mnogih pitanja koja se mogu postaviti pre nego što se odlučite za tip i izgled ograde za Vaše dvorište.

Za ljubitelje zelenila savršena ograda za dvorište može biti živa ograda ali je za negu potrebno dosta truda i rada kao i određeni uglavnom duži vremenski period da ona dobije na gustini kako bi imala pravu ulogu. 

  • Za sve one koji zbog svojih svakodnevnih obaveza nemaju vremena da gaje i neguju živu ogradu, veštačka živa ograda je pravi spas. 
  • Prednosti ove vrste ograde je upravo u tome što ne iziskuje negu i vreme da se formira već je u pitanju gotov proizvod koji na verodostojan način može zameniti pravu živu ogradu.
Veštačka živa ograda

Ukoliko tražite neprovidnu ogradu za Vaše dvorište veštačka živa ograda će ispuniti i taj zahtev. Kvalitet veštačke žive ograde se ogleda upravo u gustini kao i odgovarajućoj zelenoj boji kako bi bila u skladu sa ostalim zelenilom. 

Idealna je da se ogradite i potpuno izolujete naročito ukoliko dosta vremena provodite u dvorištu, imate malu decu, kućne ljubimce ili bazen i želite da imate svoj potpuni mir i privatnost.