Koju Ogradu Izabrati za Poslovni Prostor?

Uređenje Poslovnog Prostora

Razna istraživanja pokazala su da svakoj prosečnoj osobi boravak na poslu oduzme jednu trećinu života. Shodno tome lako se može doći do zaključka da je veoma važno kako se zaposleni osećaju u svom poslovnom prostoru. Prijatan ambijent u radnom prostoru svakako da povećava produktivnost i efikasnost svakog zaposlenog. Vlasnici velikih kompanija kao i manjih ili većih preduzeća koji brinu o svojim zaposlenima i te kako vode računa o svakom detalju svoje firme i kolika je produktivnost svih zaposlenih.

Dizajniranje poslovnih prostorija je kompleksan i zahtevan zadatak. Tokom ovog procesa akcenat treba biti prvenstveno na pravilno i kvalitetno iskorišćenom prostoru odnosno fukcionalnosti. Tek nakon toga možemo se posvetiti estetskom delu, od odabira kancelarijskog nameštaja do boja i najsitnijih detalja.

Pored uređenosti i prijatnog unutrašnjeg prostora poslovnog objekta podjednako je važan i spoljašnji izgled. U zavisnosti od delatnosti kojim se određena firma ili kompanija bavi zavisi i spoljašnji izgled. 

Spoljašnji Izgled Poslovnih Objekata

Svaki poslovni objekat mora imati obezbeđen parking kao i uređen prilaz odnosno ulaz u poslovni prostor. Jedan od najvažnijih elemeneta pri uređenju spoljašnosti poslovnog objekta je odgovarajuća ograda. Ovakve vrste objekata zahtevaju određenu privatnost pa je iz tog razloga veoma važno da budu pravilno ograđene i zaštićene.

Vrste Ograda Za Poslovne Objekte

Za izradu ograda koriste se razni materijali pa tako postoji i veliki izbor i vrsta ograda. Pri odabiru odgovarajuće ograde birajte kvalitet i efikasnost na prvom mestu naročito što će ograda imati veliku ulogu u spoljašnjem izgledu Vašeg poslovnog objekta.

Ograde za poslovne objekte mogu biti:

  • panelne ograde,
  • aluminijumske,
  • metalne,
  • zidane,
  • staklene
  • i razne druge vrste. 

U poslednje vreme hit na tržištu je veštačka živa ograda. Zašto je ova vrsta ograde toliko popularna i tražena?

Veštačka Živa Ograda

U poređenju sa drugim vrstama ograde veštačka živa ograda je najefikasnije i najbolje rešenje naročito u smislu estetskog rešavanja ograđivanja prostora. Ova vrsta ograde se izuzetno jednostavno i brzo postavlja, ima najpovoljniju cenu u odnosu na ostale vrste ograda a pritom pruža maksimalnu privatnost i objekat u potpunosti štiti od znatiželjnih pogleda prolaznika.

Kvalitet veštačke žive ograde je izuzetan jer je reč o izdržljivoj i otpornoj ogradi koja će Vam biti korisna dugi niz godina a da pritom ne menja svoj izgled i ne gubi na svojoj lepoti. 

Bez obzira što je reč o relativno novom proizvodu kod nas, ova vrsta ograde već uveliko krasi mnoge privatne i poslovne posede. Reč je o potpuno neprovidnoj ogradi zelene boje koja verodostojno menja izgled prave prirodne trave a da pritom ne iziskuje nikakvu dodatnu negu i redovno održavanje. 

Izgled i Način Postavljanja Veštačke Žive Ograde

Osnova veštačke žive ograde je pletena pocinkovana žica. PVC trakama kojima se žica presvlači dobija se finalni izgled ove ograde koja podseća na prirodnu travu. Montiranje ograde je veoma jednostavno naročito ukoliko postoji podloga odnosno osnovna ograda. U suprotnom je neophodno prethodno postaviti stubove i razvući žicu na koju će se ograda montirati. Do finalnog izgleda može se doći vrlo brzo a povoljna cena je još jedna u nizu prednosti ovakve vrste ograđivanja prostora. Bilo da je reč o poslovnom ili privatnom prostoru koji je neophodno ograditi, veštačka živa ograda pruža neobičan, atraktivan i luksuzan spoljašnji izgled samog objekta.

Kolutovi odnosno rolne veštačke žive ograde se isporučuju u dimenzijama visine, 1, 1,2, 1,5, 1,7 i 2 metara dok dužina može biti 5 ili 10 metara. Skraćivanje po Vašoj želji i dimenzijama je takođe brzo i jednostavno što Vam pruža mogućnost da ogradu maksimalno prilagodite prostoru koji se ograđuje.