Koju Ogradu Izabrati za Kuću ili Stan?

Prilikom uređenja dvorišta veoma je važno stvoriti prijatnu atmosferu u njemu i ovaj prostor načiniti funkcionalnim i sigurnim. Kako biste na adekvatan način definisali granice Vašeg dvorišta i obezbedili Vama i Vašim ukućanima potpunu privatnost potrebno je da ga ogradite na najbolji i najefikasniji način. Najraznovrsnije ograde kao i materijali koji se koriste prilikom izrade pružaju Vam bezbroj mogućnosti.

Ograda je najvažniji element oko kuće i treba je prilagoditi stilu i izgledu fasade i ostalih elemenata.

Na koji način možete ograditi svoje dvorište:

  • Drvenom ogradom
  • Metalnom ogradom
  • Kamenom
  • Žičanom mrežom
  • PVC ogradom
  • Veštačkom živom ogradom
  • Pravom živom ogradom

Izgled Vašeg Dvorišta Unutar Dvorišta i Sa Spoljašnje Strane

Ovde je zapravo reč o estetskom momentu. Vizuelni efekat je od presudnog značaja za izgled celokupnog Vašeg doma a materijali su upravo ti od kojih zavisi krajnji izgled. Tako recimo drvo spada u tople i prirodne materijale dok metal može pružiti prefinjenost i moderan izgled. 

Veštačka živa ograda je jedna od najzastupljenijih ograda u poslednjih nekoliko godina. Po boji i teksturi najbolje se uklapa sa zelenilom i ostalim biljkama. Osnovne karakteristike ove vrste ograde su da se vrlo jednostavno postavlja i da je veoma praktična jer ne zahteva dodatno održavanje. Pored toga pruža Vam maksimalnu privatnost jer je neprovidna i ugodan osećaj jer podseća na prirodnu travu.

Veštačka Živa Ograda
Veštačka Živa Ograda

Sigurna Zaštita i Privatnost

Da biste se osećali sigurno i zaštićeno od pogleda slučajnih prolaznika ograda mora biti gusta. Drvena ograda može poslužiti u ove svrhe ali budite spremni na redovno održavanje i dodatno ulaganje svake godine u restauraciju drveta i zaštitu od različitih vremenskih uslova tokom godine. Zidana ograda takođe pruža potpunu privatnost ali je i bezlična i dvorištu neće pružiti nijedan efekat u estetskom smislu. Zbog toga preporučujemo veštačku živu ogradu koja ispunjava sve uslove od estetskog momenta do potpune sigurnosti i zaštite.

Cene Ograda

Cene materijala su različite pa tako i cena ograde varira. Materijali kao i dizajn utiču na formiranje cena kao i dimenzije prostora koji želite da ogradite. Pre nego se odlučite za određenu vrstu ograde savetujemo da se detaljno raspitate i napravite prezican proračun svih troškova.

Standardne Dimenzije Ograde

Prilikom ograđivanja Vašeg privatnog poseda koji je izolovan od drugih kuća i objekata možete stavljati bilo koje dimenzije ograda dok u urbanom području mora se voditi računa o tačno utvrđenim pravilima i propisima koji se tiču visine ograde, vrsti materijala koji se koristi i sl.

Održavanje i Kvalitet Ograda

Sa ekološkog aspekta predlaže se da birate prirodne materijale ili prirodnu živu ogradu koja će se savršeno uklopiti uz ostalo zelenilo u dvorištu. Ukoliko odaberete ovakvu vrstu ograde budite spremni da je redovno održavate što iziskuje dosta vremena a može napraviti i dodatne troškove. 

Odabir odgovarajuće ograde za Vašu kuću ili stan treba da zavisi prvenstveno od Vaših potreba a zatim i finansija. Shodno mogućnostima i prohtevima potrudite se da pronađete najbolje rešenje.

U svakom momentu Vam stojimo na raspolaganju i budite slobodni da nas kontaktirate a nama će biti zadovoljstvo da Vam na najbrži i najpovoljniji način obezbedimo najbolju uslugu i ogradu sa kojom ćete biti zadovoljni dugi niz godina.