Ograde za Baštu

Za dekoraciju Vašeg dvorišta, vrta ili bašte postoji pregršt ideja i načina a među najvažnijim elementima nalazi se ograda.

Uloga baštenskih ograda je prvenstveno zaštitna a zatim i dekorativna. Različiti materijali, različitih dimenzija i oblika pružaju vam mogućnost da je u potpunosti prilagodite sopstvenim potrebama i dobijete autentičan izgled.

Namena baštenskih ograda takođe može biti različita:

 • Da li želite da dekorišete travnjak, cvetne aleje ili vrt?
 • Da li Vam je potrebna ograda koja će Vam pružiti privatnost u dvorištu?
 • Da li Vam je neophodna zaštita od nedozvoljenog pristupa životinja iz okoline koje mogu oštetiti biljke ili travnjak i ugroziti Vašu bezbednost?

Idealno rešenje za Vašu baštu ili vrt je veštačka živa ograda a evo i zbog čega:

 • Otporna je na kišu, vetar, nisku temperaturu, UV zračenja.
 • Dugotrajna je i ne menja boju i oblik, ne bledi, ne buđa, nije porozna.
 • Njenom kvalitetu ne mogu naškoditi insekti i ostale štetočine.
 • Jednostavno se montira.
 • Lako održava.
 • Ne zahteva dodatna ulaganja za održavanje.
 • U poređenju sa drugim materijalima je znatno više izdržljiva i trajna.
 • Ekonomična je.
 • Povoljna cena veštačke žive ograde potpuno opravdava njen kvalitet i dugotrajnost.
 • Pruža vam mir, sigurnost i zaštitu.
 • Pored funkcionalnosti i zaštite izuzetan je dekorativni element.

Zbog Čega Odabrati Veštačku Živu Ogradu za Vašu Baštu?

Ograda od veštačke trave je praktična, funkcionalna i dekorativna. Ova vrsta ograde se može koristiti kako za Vašu baštu i privatno dvorište tako i za veće površine kao što su parkovi, dečija igrališta, sportski tereni, bašte ugostiteljskih objekata i dr.

Veštačka živa ograda

PVC materijal od kojeg je napravljena ova verodostojna imitacija trave savršeno se uklapa uz svaki ambijent i na najprirodniji način može ulepšati prostor a da pritom ne zahteva konstantnu negu koja je biljkama i zelenilu neophodna. Svaki prostor obložen veštačkom živom ogradom je zaštićen i siguran a uz sve to i estetski dekorisan. 

Gustina Veštačke Žive Ograde

Gustina veštačke žive ograde je od presudnog značaja za osećaj sigurnosti i privatnosti tako da birate uvek najkvalitetniju i gustu kako bi efekat bio potpun. Visokokvalitetna veštačka živa ograda Vas može zaštititi od jakih vetrova i nanosa prašine što je samo još jedna u nizu ogromnih benefita koje ona pruža. Ovu zelenu ogradu ne morate skraćivati, redovno zalivati i održavati. 

Veštačka živa ograda

U osnovi je pletena žica koju možete razvlačiti kao harmoniku. Za optimalnu provetrenost i cirkulaciju vazduha možete je malo više razvući a i dalje se sačuvati od pogleda prolaznika. 

Dimenzije koje možete pronaći u ponudi prilagodljive su svim tipovima ograde. Veštačku živu ogradu možete brzo i jednostavno postaviti na bilo koju postojeću ogradu, terasu, balkon ili zid.

Baštenske Ogradice

Drvena baštenska ograda

Male baštenske ograde od drveta, metala ili PVC materijala služe isključivo za dekoraciju Vašeg vrta i bašte. Njima možete ograditi fontanu, drveće, cveće i druge biljke iz vrta. Odgovarajuća boja, dimenzije kao i forma mogu stvoriti auteničnu prirodnu oazu. Određeni modeli ogradica mogu zaštititi biljke od drugih štetnih biljaka, korova i drugih životinja –  štetočina.

Graničnici za Uredan Travnjak

Za idealno definisan travnjak, stazice ili dekorativno kamenje možete koristiti graničnike. Ovo je pravi način da precizno oivičite različite površine i sprečite širenje travnjaka izvan postavljenih linija. Možete praviti razne oblike i neobične forme od  travnjaka ili dekorativnog kamenja a graničnici će Vam pomoći da se trava ne širi u neželjenom smeru a kamenje ne raznosi po dvorištu.